Landini на Донеччині

 23 січня 2013 провідне господарство ТОВ “Нова Нива”, яке знаходиться в селі Новокрасівка Донецької області, поділилося враженнями від роботи двох (раніше не представлених в Україні) тракторів.

ТОВ “Нова Нива” створено 18 лютого 2000 року в результаті реорганізації КСП “Нива”. Керівник господарства Мінаєв Леонід Миколайович свою трудову діяльність розпочав ще у 1957 році, після закінчення Приазовського с/г технікуму, помічником бригадира комплексної бригади, потім працював економістом, головним агрономом і заступником голови колгоспу. В Україні одним із перших почав застосовувати передові технології та імпортну техніку, що значно підвищило рентабельність господарства та дало змогу успішно працювати для благоустрою і процвітання. На сьогоднішній день Леонід Миколайович є успішним керівником та має почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

 Спілкуючись з керівником у його просторому кабінеті, заставленого безліччю нагород і грамот, я дізнався, що у 1992 році Мінаєв Л. М. був першим фермером в Україні, який придбав імпортний трактор марки “Ford”, а у 2003 першими в Донецькій області побудували доїльний зал “Ялинка”. Також керівник розповів, що у володіннях господарства близько 5000 га землі, 2900 голів ВРХ, (серед яких 800 корови). парк техніки складається з вітчизняних та західних марок, а саме: МТЗ, ”Landini”, “New Holland”, “Class”, “John Deer” та інші. Останнім оновленням тракторного парку стала пара італійських тракторів марки Landini. В процесі розмови на питання: “Чи задоволені Ви тим, що зупинили свій вибір на тракторах Landini Powerfarm 110?“ - відповів, що роботою тракторів абсолютно задоволений і що у порівнянні з іншими тракторами господарства, дані нічим не поступаються. Також додав, що оперативність і кваліфікованість працівників гарантійного обслуговування повністю відповідає всім вимогам.

Після цікавої розмови з керівником я попрощався і попрямували в сам осередок роботи на фермі, щоб поспілкуватись з головним інженером та найоб’єктивнішими критиками роботи трактора – трактористами.

Команда працівників зустріла мене привітно і активно почала ділитися враженнями від роботи тракторів. На питання: “Чи подобається Вам трактор і чи є якісь нарікання?“ - всі майже в один голос відповіли, що абсолютно ніяких претензій до трактора не мають і жодних проблем з тракторами не було. Спілкуючись з інженером я дізнався, що трактор Powerfarm 110 працює з напівнавісним кормороздавачем вагою 5,2 тони, який загружається ще на 5 тон і витрачає при цьому 23-25 літрів палива за зміну, коли інші трактори господарства витрачають близько 35 літрів палива за зміну.

Трактористи, які за 4 місяці напрацювали на тракторах Landini по 600 мотогодин кожен, розповіли, що приємно вражені комфортом і легкістю управління. Особливо їм подобається оглядовість: “Видно все так наче сидиш не на стільчику, а на табуреті” – відмітили роботу гальмівної системи: “Всі чотири колеса відмінно гальмують, особливо відчувається в слизьку погоду”. Про шумоізоляцію тракторист сказав, що така ж як у трактора John Deere, на якому він раніше працював. Також додав, що подобається панель з інтуїтивно зрозумілими індикаторами, які інформують про абсолютно всі процеси роботи трактора.

Вияснивши об’єктивну оцінку роботи італійських тракторів на вітчизняному господарстві я затримався ще на деякий час, зробивши декілька фото і попрощався.

?>